Aanvoerweg overslaghaven komt er

25-08-2017 Politiek Redactie

VLAARDINGEN - ,,Het besluit om de weg aan te leggen werd al in 2015 genomen, de markt voor watergebonden locaties trekt aan en nee, er heeft zich nog geen bedrijf gemeld''. Dat is in het kort een samenvatting van de antwoorden op vragen  die GroenLinks onlangs stelde aan het college over de aanleg van een nieuwe verbinding  van de Trawlerweg met de Zevenmanshaven. GroenLinks maakt zich daarbij vooral zorgen over de extra belasting door vrachtwagens die van en naar de haven over de Marathonweg rijden. Extra overlast voor het milieu en voor de omwonenden, aldus de partij.

Ondertussen worden de voorbereidingen voor het aanleggen van de zogeheten Scheurstrookweg getroffen door de David Hart Group (DHG). DHG is gevestigd in Schiedam, grootinvesteerder in de ontwikkeling van bedrijventerreinen en het neemt de kosten van de aanleg van de weg voor haar rekening. De Scheurstrookweg leidt naar het deel van de Zevenmanshaven dat via kleurrijke brochures aan potentiële huurders gepresenteerd wordt. Het terrein is iets meer dan 30.000 vierkante meter groot en moet zo'n €750.000 per jaar aan huur opbrengen.

Een mogelijke gegadigde voor vestiging aan de haven is een consortium van ondernemers in het Westland dat aan de Zevenmanshaven een Coolport wil vestigen, een overslaghaven voor hun producten. De gemeente Vlaardingen neemt wel het standpunt in dat er niet meer bedrijven moeten komen die extra belastend zijn voor het milieu, maar dient zich wel neer te leggen bij de vestigingseisen die de Provincie Zuid Holland stelt. Dat maakt het moeilijk om bedrijven te verbieden zich hier te vestigen.

Gerelateerd