Categorieën

Service

AOV: 'Ouderen weer kind van de rekening'

AOV: 'Ouderen weer kind van de rekening'
Politiek

AOV: 'Ouderen weer kind van de rekening'

  • Redactie
  • 08-10-2019
  • Politiek
AOV: 'Ouderen weer kind van de rekening'
VLAARDINGEN - Het Algemeen Ouderen Verbond (AOV) Vlaardingen is niet erg te spreken over het schrappen van het gratis OV voor ouderen en al evenmin over de manier waarop dat door de gemeente werd gecommuniceerd. De fractie moest het lezen in de lokale media. De gemeenteraad kreeg het pas daarna te horen, aldus AOV-raadslid Nol Kloosterman.

,,Een opmerkelijk besluit'', vindt Kloosterman, ,,want hoewel het overduidelijk is dat Vlaardingen in financieel zwaar weer verkeert, stelde het college van B&W eerder voor om raadsbreed (coalitie en oppositie) tot ombuigingen (bezuinigingen) te komen. Nu besluit datzelfde college eenzijdig om het gratis OV voor ouderen de nek om te draaien.''

Het AOV meent dat het gratis OV voor ouderen had moeten worden verlengd in afwachting van de bezuinigingsdiscussie die naar verwachting in maart is afgerond. Het AOV heeft veel vragen en is op zijn zachtst gezegd verbolgen over deze handelwijze en de manier van communiceren. De partij zal tijdens de raadsvergadering van donderdag 17 oktober een debat over de kwestie aanvragen!