B&W: 'We hebben goed meegedacht met winkeliers'

15-01-2019 Politiek Redactie

VLAARDINGEN - Het stadsbestuur vindt het niet gek dat winkeliers die rond de feestdagen twee uur extra open wilden zijn daarvoor een factuur kregen. ,,Wij hebben passend en positief gereageerd op een verzoek van de ondernemers'', zo luidt het antwoord op de vraag van Beter voor Vlaardingen (BvV) of het niet onnodig bureaucratisch is.

Het college geeft aan dat het met het oog op de 'Verordening Winkeltijden' echt niet anders kon. Een collectieve vrijstelling was niet mogelijk. Een individuele vrijstelling wel maar daarvoor staat duseen bedrag aan leges van € 18,90 in de reglementen vanwege het verlenen van een dienst. Dertig ondernemers maakten gebruik van de mogelijkheid om eerder open te gaan zodat de gemeente een bedrag van € 567,- kan bijschrijven.

BvV gaf in december al aan het een slecht signaal te vinden richting de winkeliers die het in de binnenstad toch al niet makkelijk hebben. Daar is het college het niet mee eens. ,,Wij zijn van mening goed te hebben meegedacht met de ondernemers.''Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date