Bart Bikkers lijsttrekker VVD

18-09-2017 Politiek Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN - Het was een spannende strijd volgens insiders maar uiteindelijk is Bart Bikkers bij de ledenvergadering van de VVD vanavond gekozen als lijsttrekker. Er zou sprake zijn bij het stemmen van een kleinst mogelijke meerderheid. Bikkers zal voor de VVD de lijst aanvoeren voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018.

Met de verkiezing van Bikkers als lijsttrekker lijkt nu ook bij de VVD vernieuwing én verjonging doorgevoerd te gaan worden. De trend werd al gezet bij de PvdA eerder dit jaar, toen oudgediende Klaas Terpstra zijn fractievoorzitterschap overdroeg aan relatieve nieuwkomer Stefanie Solleveld. Kort geleden nam Koen Kegel het stokje over bij D66 van Peter Caljé en bij GroenLinks maakt Kees Borsboom plaats voor Lianne van Kalken, die straks de kieslijst aanvoert.

De VVD zal later nog met een persbericht komen waarin officieel het lijsttrekkerschap van Bart Bikkers bevestigd wordt. Intern binnen de VVD zijn er in ieder geval al positieve geluiden geuit over wat een sterke wijziging genoemd wordt in de manier van politiek bedrijven. Of  Vera Kalf nog op de kieslijst zal komen is afwachten.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date