Bart de Leede kandidaat-wethouder voor GroenLinks

12-04-2018 Politiek Redactie

VLAARDINGEN - Mocht GroenLinks deel gaan nemen aan een nieuw College in Vlaardingen, dan is Bart de Leede (58) de beoogde wethouder voor deze partij. De Leede is een ervaren bestuurder. Hij werd op 23-jarige leeftijd gemeenteraadslid in Schiedam en was acht jaar wethouder in deze stad. Verder was hij secretaris van de deelgemeente Noord in Rotterdam en Raadsgriffier bij de gemeente Zoetermeer. Op dit moment is hij directeur-bestuurder van een grote maatschappelijk werkinstelling in Tilburg. Ook binnen GroenLinks heeft Bart zijn sporen verdiend. Zo was hij campagneleider, lid van het landelijk partijbestuur en deelnemer aan de toptalenten training. 

Bart woont in Schiedam, maar Vlaardingen is hem zeker niet vreemd. Zo heeft hij familie in Vlaardingen en heeft zijn vader jarenlang in Vlaardingen een winkel gehad waar hij als jongen werkte; ook was hij jarenlang actief als vrijwilliger in het Vlaardingse noodopvangcentrum. ,,Wij zijn er van overtuigd in Bart de Leede iemand gevonden te hebben die het gedachtegoed van Groenlinks op een enthousiaste en deskundige wijze kan vertalen naar de praktijk van het lokale bestuur'', meent GroenLinks-fractievoorzitter Lianne van Kalken.

De komende tijd zal blijken of Groenlinks deel uit zal gaan maken van het te vormen College. Samen met Van Kalken zal De Leede de inbreng bij de onderhandelingen voor zijn rekening nemen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date