Beschaafd protest van SP jongeren

08-11-2018 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Waar vroeger zo’n beetje letterlijk de barricaden werden beklommen, openbare gebouwen werden bezet of opgetrokken werd naar het landelijke ‘machtscentrum’ in Den Haag is het protesteren vandaag de dag veel rustiger van aard: de jongerenafdeling van de SP, ROOD genaamd, ontrolde gisteren in de raadszaal tijdens de behandeling van de Begroting een spandoek met daarop “Slopen=Bezopen”. Daarmee werd geprotesteerd tegen het tekort aan goede en genoeg (sociale) huurwoningen in Vlaardingen, en de dikwijls lange wachtlijsten.

Natuurlijk viel het ontrollen van het spandoek exact samen met het uitspreken van de zienswijze van SP fractievoorzitter Kas Vink op de Begroting, en met name het deel dat ging over wonen en woningen. ROOD mag zich van tijd tot tijd dan wel een rebels en onafhankelijk  imago aanmeten, acties worden altijd nauw afgestemd met de SP fractie en de eigen wethouder.

Omdat actie voeren verboden is in de raadzaal werd er even geschorst om de beveiliging het spandoek weg te laten halen. Wat natuurlijk zonder problemen verliep.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date