BvV: 'Antwoorden college bedroevend'

06-03-2019 Politiek Redactie

Voormalig burgemeester Bert Blase monteert een bord van Buurtpreventie. Hoeveel prioriteit heeft de Buurtpreventie nu nog?

VLAARDINGEN - 'Bedroevend' is het oordeel van Beter voor Vlaardingen over de manier waarop het college van burgemeester en wethouders schriftelijke vragen beantwoordt. De partij stelde vragen over de positie van de medewerkers van Buurtpreventie in Vlaardingen. ,,Buiten het feit dat sommige antwoorden niet kloppen is men gewoon wazig en niet transparant'', oordeelt BvV.

Het lijkt al meteen mis te gaan bij de eerste de beste vraag of het klopt dat het buurtpreventieteam uit de Babberspolder moet vertrekken uit het pand aan de Rotterdamseweg en dat de gemeente zou hebben voorgesteld voortaan vanuit een van de woningen van de leden te starten en eindigen. Het
antwoord: ,,Nee dit klopt niet. Wel wordt overwogen om de meerwaarde te toetsen van de onderkomens in samenwerking met de leden van de buurtpreventie.'' Dit laat op zijn minst twijfel voor het idee dat de gemeente niet echt wil investeren inde buurtpreventie. Dat er momenteel geen pogingen worden gedaan om nieuwe vrijwilligers te werven, lijkt dit idee verder te ondersteunen.

,,Waarom niet gewoon antwoorden op de vraag wie op het ogenblik coördinator binnen de gemeente is van de vrijwillige buurtpreventisten'', zo vraagt BvV zich verder af. ,,En komen met een antwoord dat dat momenteel een medewerker van de afdeling Veiligheid Toezicht en Handhaving is die bekend is bij de vrijwilligers! En dit bij navraag uitwijst dat zij dit ook niet weten en de Gemeente geen moeite doet om het aantal buurtpreventisten uit te breiden.''Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date