BvV: 'Wat is er mis met de Vlaardingse Florijnen?'

30-10-2018 Politiek Redactie

VLAARDINGEN - Beter voor Vlaardingen, met drie zetels vertegenwoordigd in de Vlaardingse gemeenteraad, reageert met verbazing op de keuze van de gemeente voor 'Lokaal Kerstpakket', op Vlaardingen24 vanmorgen al als 'kerstmiskleun' gekenschetst. ,,Wat was er mis met de Vlaardingse Florijnen?'', vraagt BvV aan het stadsbestuur.

,,Afgelopen week ontvingen Vlaardingse middenstanders een brief van een bedrijf uit Doetinchem (!!) in opdracht van een Rotterdamse (!!) ambtenaar, werkzaam voor de gemeente Vlaardingen'', schetst Beter voor Vlaardingen het probleem. ,,Waarom keurt de wethouder, die de mond vol had van lokale aanbesteding, dit goed?'' BvV-fractievoorzitter Ben Trooster wil weten of ook Vlaardingse bedrijven zijn benaderd om dit te organiseren.

,,Door dit systeem zijn onze, veelal niet in Vlaardingen wonende, ambtenaren minder tijd kwijt in de Vlaardingse binnenstad. Ze hoeven het bestelde alleen nog maar even op te halen in plaats van écht te winkelen'', zo stelt Trooster. ,,Is dat ook de achterliggende gedachte? De Vlaardingse Florijnen, uitgedeeld aan de meer dan 700 werknemers van de gemeente waren voor de Vlaardingse binnenstad een zeer welkome extra impuls.'' Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date