BvV wil fouilleren in heel Vlaardingen

04-10-2018 Politiek Redactie

VLAARDINGEN - BvV-raadslid Marco van Unen zet vraagtekens bij de effectiviteit van het huidige aanwijzingsbeleid voor de zogenaamde 'veiligheidsrisicogebieden'. Burgemeester Jetten heeft de gebieden aangewezen waar door de politie het komende half jaar preventief gefouilleerd mag worden. In haar brief aan de gemeenteraad geeft de burgemeester aan dat in de aangewezen wijken met regelmaat geweldsdelicten plaatsvinden. Enkele gebieden uitgezonderd lijkt het bijna heel Vlaardingen te betreffen. Van Unen vraagt zich daarom af waarom niet heel Vlaardingen is aangewezen als veiligheidsrisicogebied. 

Een gebied kan aangewezen worden als veiligheidsrisicogebied om het (wapen)geweld zo krachtig mogelijk te bestrijden en het wapenbezit maximaal te ontmoedigen. Potentiële terroristen zoals de vorige week aangehouden Vlaardinger kunnen zich echter overal in Vlaardingen schuil houden. In deze tijd is het daarom zinvol de politie het mandaat te geven in heel Vlaardingen te fouilleren als daar aanleiding voor is. Het valt Van Unen op dat bijvoorbeeld het gebied bij de Maasboulevard, waar het zeer aantrekkelijk is voor dealers, niet behoort tot de aangewezen gebieden. Ook de industriegebieden de Vergulde hand en Hoogstad worden uitgesloten als risicogebied, evenals stiltegebieden waar veelal in de donkere uren criminele handelingen plaatsvinden.

Van Unen is bovendien van mening dat het voor politiemensen op straat ook veel duidelijker zou zijn als preventief fouilleren in heel Vlaardingen mogelijk is. Dit geldt overigens ook voor de Vlaardingers zelf. Het huidige aanwijzingsbeleid is ook voor de burger verwarrend.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date