Categorieën

Service

CDA vraagt naar 'paaltjes' Hoogstraat

CDA vraagt naar 'paaltjes' Hoogstraat
Politiek

CDA vraagt naar 'paaltjes' Hoogstraat

  • Redactie
  • 30-10-2014
  • Politiek
CDA vraagt naar 'paaltjes' Hoogstraat

VLAARDINGEN - Het CDA is in de pen geklommen over twee incidenten die zich de afgelopen weken voordeden op de Hoogstraat. Zowel op 17 oktober als op 26 oktober stond er een abulance voor de paaltjes die de Hoogstraat afsluiten voor autoverkeer. Beide keren blijkbaar zonder de benodigde sleutel om de paaltjes neer te laten.

,,De slogan iedere seconde telt, is hier van toepassing'', vindt Marco van Unen. ,,Het mag niet zo zijn dat door een paaltje dat letterlijk en figuurlijk in de weg staat een mensenleven op het spel staat.'' Van Unen weet dat de hulpdienstvoertuigen niet altijd door de centrale meldkamer worden aangestuurd bij wegopbrekingen en andere wegafsluitingen of -versperringen. Het komt regelmatig voor dat hulpdienstvoertuigen, vooral ambulances, van buiten de regio worden ingezet binnen de gemeente Vlaardingen.

Het CDA-raadslid wil dat er op korte termijn een onderzoek komt  naar de aanwezigheid van zogenaamde 'sleutels' in de hulpvoertuigen. ,,Zijn de paaltjes in Vlaardingen allemaal voorzien van een slot en zijn deze allemaal met dezelfde sleutel te bedienen?'', zo wil Van Unen van het college van b&w weten. ,,En zo niet, hoeveel verschillende sloten zijn er dan?''

Het CDA-raadslid wil daarnaast weten of alle paaltjes die op doorgaande routes liggen en die bedienbaar zijn, ook werkelijk bedienbaar zijn. ,,Dus niet krom, gebogen of met een niet werkend slot...'' Van Unen wil ook weten of de door de gemeente Vlaardingen doorgegeven informatie over wegopbrekingen en wegwerkzaamheden wel goed aankomt en wordt verwerkt binnen de Veiligheidsregio.