College beantwoordt vragen over criminaliteit

23-06-2016 Politiek Redactie

VLAARDINGEN - ONS.Vlaardingen wil beter en completer geïnformeerd worden over de criminaliteit in Vlaardingen. De fractie vroeg onlangs aan de burgemeester om dagelijks of wekelijks een compleet overzicht naar de Gemeenteraad te sturen over alle veiligheidsincidenten in de stad. Deze week kwam er antwoord van het college.

Burgemeester Blase wijst ONS.Vlaardingen er op dat de gemeenteraad geïnformeerd wordt op een manier die de raad zelf heeft afgesproken; ieder kwartaal wordt in een raadsmemo de criminaliteitsontwikkeling beschreven en ook de inspanningen op dat vlak. Bij ernstige en actuele zaken, zoals de autobranden, worden bovendien de fractievoorzitters extra geïnformeerd: mondeling en/of in een apart raadsmemo.

Inwoners van de stad worden tegenwoordig maandelijks via een “Leefbaarheidspagina’ in Groot Vlaardingen op de hoogte gehouden, waarbij het doel ook is om de eigen inbreng en verantwoordelijkheid van Vlaardingers zelf te bevorderen. Op de Facebookaccount van de gemeente is vrijwel dezelfde informatie terug te vinden. Daarnaast worden vragen die op social media gesteld binnen één dag beantwoord.

ONS.Vlaardingen wees er in haar vragen ook op dat de aanwezigheid van een politiehelikopter de nodige ongerustheid veroorzaakt. Inwoners kunnen zelf echter heel snel via het Twitteraccount @DePolitieheli zien wat er aan de hand is, aldus het college. Het college verzekert tenslotte dat beschikbare informatie zo snel en goed mogelijk op dit Twitteraccount wordt gecommuniceerd.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date