College vraagt Rotterdamwet aan

10-11-2015 Politiek Redactie

VLAARDINGEN - Het college van Burgemeester en Wethouders gaat het Rijk vragen om voor delen van de Westwijk de 'Rotterdamwet' te mogen invoeren. Met de Rotterdamwet krijgt een gemeente meer mogelijkheden om de leefbaarheid in een wijk te verbeteren. Dat kan bijvoorbeeld door leegkomende woningen alleen nog toe te wijzen aan mensen met werk en een inkomen. 

Tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 had ONS.Vlaardingen de invoering van deze wet in zijn verkiezingsprogramma staan. Op verzoek van de lokale partij zijn afgelopen voorjaar twee informele gesprekken gehouden over de Rotterdamwet. Aanwezig waren raadsleden, ambtenaren en wethouder Versluijs. Tijdens de gesprekken werden de wensen en mogelijkheden besproken. 

De aanvraag die het college nu doet, betreft drie complexen in de Zuidbuurt en vijf in de Wetering/Lage Weide. In totaal gaat het om 650 woningen. Behalve de voorrangsmogelijkheden voor huurders met een baan en inkomsten, biedt de Rotterdamwet ook meer mogelijkheden om woonoverlast aan te pakken.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date