Categorieën

Service

CU/SGP: Afrit A20 zorgt voor gevaar

CU/SGP: Afrit A20 zorgt voor gevaar
Politiek

CU/SGP: Afrit A20 zorgt voor gevaar

  • Redactie
  • 17-02-2015
  • Politiek
CU/SGP: Afrit A20 zorgt voor gevaar

De groene lijnen hoe de ontsluiting is bedoeld, in rood hoe er dagelijks gevaarlijk wordt gehandeld als gevolg van de trage doorstroming.

VLAARDINGEN - De fractie van ChristenUnie/SGP heeft bij het college van burgemeester en wethouders aan de bel getrokken over de gevaarlijke verkeerssituatie bij de afrit van de A20 bij Vlaardingen-West. ,,Het verkeer rondom deze afrit wordt vrijwel dagelijks geconfronteerd met gevaarlijke situaties'', zo stelt CU/SGP. 

Het probleem  wordt volgens de fractie veroorzaakt door automobilisten die de linkerbaan misbruiken maar ook door automobilisten die met hoge snelheid de afrit op de linkerbaan nemen en onderaan met ‘geweld’ zich tussen het rijdende verkeer wringen. 

CU/SGP wil van B&W weten wat zij aan deze situatie gaan doen en vraagt hen de situatie ook bij de politie aan te kaarten. Volgens CU/SGP kan het probleem relatief eenvoudig worden opgelost als behalve de rechter- ook de linkerbaan wordt ingezet als afslag naar de Marathonweg. ,,Dat zou de capaciteit vergroten waardoor er minder files op de snelweg zullen staan.''