D66 boos over plannen gemeente met scouting

09-03-2018 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Met de toekomstige aanleg van het Blankenburgtracé en de bijbehorende tunnel moet er verhuisd worden door de verschillende scoutinggroepen. Nu nog bevinden de meeste scoutingterreinen zich langs de A20 maar het plan is om een stuk ‘de Broekpolder in te trekken’. Het rijk neemt het merendeel van de kosten van deze verhuizing en noodzakelijke nieuwbouw voor zijn rekening. De overige kosten worden in gelijke delen gedragen door de verenigingen zelf (die zelf veel geld op tafel leggen) en de gemeente Vlaardingen.

De verschillende groepen hebben inmiddels plannen overlegd voor hun onderkomens, duurzaam gebouwd. Het college wil hier echter niet aan: te duur, en men moet met ‘z’n allen maar bij elkaar intrekken’ in een goedkoper huisvesting. Duurzaam is te duur, aldus het college. D66 Vlaardingen is hier op zijn zachtst gezegd ontstemd over: ,,Op papier werd in de afgelopen collegevergadering één van de grootste participatieprojecten die Vlaardingen nu kent, vakkundig de nek omgedraaid’’, aldus de partij. ,,De plannen worden tot nader order stilgelegd, terwijl D66 Vlaardingen en velen anderen het erover eens zijn dat er juist nu stappen moeten worden gezet. De scoutingverenigingen zijn gedwongen te verhuizen in verband met de aanleg van de Blankenburgtunnel en de verbreding van de A20. Dit project loopt al enkele jaren, de nieuwbouwplannen zijn zeer duurzaam en meer dan voortreffelijk ingepast in het landschap. Hoe mooi wil je het hebben? Inwoners van Vlaardingen die het zelf helemaal organiseren. De gemeente hoeft alleen maar mee te doen’’.

D66 verwijt de gemeente niet te participeren, maar alles te willen bepalen en dat frustreert alle betrokkenen. ,,Vanaf de start is de samenwerking stroef en ongemakkelijk geweest met dit besluit als voorlopig triest hoogtepunt. Omdat er duurzaam gebouwd gaat worden valt het prijskaartje iets hoger uit maar stappen juist ook geldgevers en fondsen graag in met een stevige bijdrage. De gemeente op zijn beurt wil daar echter niet financieel in meedenken en schuift de beslissing door naar een volgende raadsperiode. Dat is nergens voor nodig en tegen de eerder gemaakte afspraken in’’.

D66 laat weten zich voor- en na de verkiezingen blijven inzetten om zo snel mogelijk groen licht te krijgen voor de bouwplannen. ,,De gemeente kan en moet echt beter als ze wil dat inwoners en instellingen zich blijven inzetten voor Vlaardingen.’’Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date