Categorieën

Service

D66 en ONS Vlaardingen willen kinderraad

D66 en ONS Vlaardingen willen kinderraad
Politiek

D66 en ONS Vlaardingen willen kinderraad

  • Redactie
  • 05-03-2016
  • Politiek
D66 en ONS Vlaardingen willen kinderraad
VLAARDINGEN - De gemeenteraadsfracties van D66 en ONS Vlaardingen hebben een voorstel ingediend om te komen tot een kindergemeenteraad. Zo'n kinderraad staat open voor kinderen van alle Vlaardingse basisscholen. In de raad kunnen de scholieren hun mening vormen en geven over zaken die in de stad spelen. Het project biedt mogelijkheden om te leren in de praktijk, bevordert de betrokkenheid bij de stad en deelname aan de maatschappij. Kinderen worden zo gestimuleerd mee te denken over hun leefomgeving.

D66 en ONS Vlaardingen zijn enthousiast geworden bij een bezoek aan de kinderraad van Schiedam. Daar hebben zij een vergadering van de kinderraad bijgewoond, nadat de Vlaardingse basisscholier Tim Lennart van der Kooij in een brief aan de gemeente had gevraagd om een Vlaardingse kinderraad.

Op 10 maart vergadert een raadscommissie over het voorstel van D66 en ONS.Vlaardingen, en op 24 maart neemt de gemeenteraad een besluit. Als het voorstel wordt aangenomen, worden de schoolkinderen die in de raad komen, professioneel begeleid. ONS Vlaardingen startte overigens in juli vorig jaar al eens met een jeugdfractie . Daar is na een enthousiast begin niets meer van vernomen.