D66: Mosterd na de maaltijd

04-03-2016 Politiek Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – D66 wil graag dat de gemeente het hoofdveld van voetbalvereniging Zwaluwen aanstaande zomer vervangt. Als het even kan dan ook nog graag een aantal lichtmasten erbij; er kan dan ook in de avonduren getraind worden. Deze week stelde raadslid Bert van Nieuwenhuizen er vragen over aan het college. Een sympathieke geste, die ondersteuning van deze partij aan de grootste voetbalclub van de stad (ruim 1000 leden). Wie de feiten kent, weet ook dat Zwaluwen zelf al langer met verantwoordelijk wethouder Arnout Hoekstra in gesprek is over vervanging van het veld.

Het hoofdveld van vv Zwaluwen is van natuurgras en verkeert in slechte staat. Er zijn al verschillende wedstrijden afgelast dit seizoen vanwege die slecht conditie, vooral bij hevige regenval. Arnout Hoekstra en Zwaluwen zijn het erover eens dat het veld vervangen moet worden. Een nieuw natuurgrasveld kost zo’n €50.000, en dat bedrag zou uit reguliere onderhoudsbudget van de gemeente betaald kunnen worden: de gemeente is immers eigenaar van het veld.

Zwaluwen wil echter graag een kunstgrasveld. Begrijpelijk, want daar kan vaker op gespeeld worden en de huidige problemen verdwijnen dan. Zo’n veld kost echter circa €300.000 . De gemeente, vv Zwaluwen en het Fonds Schiedam-Vlaardingen e.o. zouden ieder een derde deel hiervan voor hun rekening nemen. Het deel van de gemeente, €100.000 is echter niet begroot dit jaar. Wethouder Hoekstra: ,,We kunnen, gezien de huidige begroting niet de portemonnee trekken en ‘een ton’ neerleggen. Op zijn vroegst zou dat volgend jaar zijn, maar dan moet dat eerst bij de begroting besproken worden. Daarbij heb je ook nog eens te maken met een vraag om lichtmasten, en dat is ook kostbaar’’. Vorig jaar nog dachten de betrokken partijen dat het huidige veld het nog wel even zou houden, maar die hoop is dus ijdel gebleken. Qua timing is de vraag om een kunstgrasveld daarmee dit jaar ongelukkig. Een natuurgrasveld ja, maar een kunstgrasveld nog even niet.

Eerder heeft Hoekstra dit al in februari bij Omroep Vlaardingen in het programma Sport Lokaal toegelicht, iets wat D66 had kunnen weten. De partij heeft daarbij bij Zwaluwen zelf ook nog de nodige contacten, wat het niet geheel begrijpelijk maakt dat er nu vragen over gesteld worden.

Mosterd na de maaltijd dus, want hoe het precies zit en wat wel en niet kan, dat weten ze bij D66 ook wel.

 

 

Gerelateerd