De show stelen (ingezonden brief)

24-04-2016 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – In een ingezonden brief schrijft de fractievoorzitter van de PvdA, Stefanie Solleveld, over de raadsavond van afgelopen donderdag. Ze reageert daarbij met name op hoe de VVD hier op de eigen website tegenaan kijkt.
Afgelopen donderdag vond er in de Vlaardingse raad een debat plaats over het aanbestedingsbeleid van de gemeente Vlaardingen. Een eerder aangenomen motie van ONS.Vlaardingen, waarin gevraagd werd toe te werken naar het gunnen van 30% van de aanbestedingen aan lokale ondernemers, is één van de uitgangspunten van dit beleid. Het interpellatiedebat was dan ook aangevraagd door ONS.Vlaardingen. Het sierde de VVD die avond niet dat ze bleef proberen dit punt van ONS.Vlaardingen weg te kapen. De VVD leek daarbij weer vooral voor de camera de show te willen stelen. Of dat gelukt is? Wat mij betreft niet, maar op vlaardingen.nl  kunt u het terugkijken.

Ik denk dat ze zelf ook tot de conclusie zijn gekomen dat het in eerste instantie niet gelukt is; immers, na het uitvoerige betoog van fractievoorzitter Kalf, heeft deze ook nog eens heel ‘dapper’ een stuk geplaatst op de lokale VVD website over de avond. Daarin herhaalt ze dat alles de schuld is van de coalitie: We hangen achterover, zitten onze tijd uit en vinden alles goed wat de wethouder doet. Niemand deed zijn of haar mond open, behalve de SP fractievoorzitter en wij verdedigden onze wethouder niet.

Mevrouw Kalf is blijkbaar blijven hangen in de tijd van voor 2002. De tijd dat het dualisme nog niet was ingetreden. Onze wethouder is namelijk ook de hare. Mevrouw Kalf lijkt op zoek naar een college zonder gevoel, dat kijkt naar kaders en alles SMART formuleert. Dit autobedrijf heeft nog nooit zoveel reclame gehad in een uur tijd....zou ze aandelen bezitten? Op zich is er weinig mis met SMART formuleren, maar een ambitie en doel uitspreken en die blijven monitoren zou wat de PvdA betreft voldoende moeten zijn. Wij zien de wethouder liever de handen uit de mouwen steken dan urenlang bezig zijn met een SMART doelstelling.

De PvdA heeft niet getracht de wethouder te verdedigen in ons betoog dat we zeker wel uitgesproken hebben. Dit vinden wij namelijk niet nodig. De PvdA kijkt liever naar de toekomst. Hoe gaan we zorgen voor een betere communicatie, zodat ieder Vlaardings bedrijf weet welke opdrachten er zijn ? Hoe kunnen we meer Vlaardingse bedrijven laten meedingen naar een gunning, door bijvoorbeeld meer nadruk te leggen op ‘social return on investment’, iets terugdoen voor de Vlaardingse samenleving ? De gemeente is er niet alleen voor de ondernemers, de ondernemers zijn er ook voor de stad. Elkaar versterken, dat is wat de PvdA wil. Niet blind staren op die 30%, kwaliteit boven kwantiteit. Maar als je die vindt bij een Vlaardings bedrijf: helemaal top!

‘Samen aan zet’ geldt wat de PvdA betreft niet alleen in de raad, maar ook voor ondernemers, maatschappij en de gemeente. Een SMART-formule is geen oplossing en een wethouder wegsturen ook niet. Tenzij je er natuurlijk zelf graag wil zitten. Maar wat heeft mevrouw Kalf in haar tijd als onze wethouder van EZ eigenlijk bijgedragen aan dit aanbestedingsbeleid ?

Stefanie Solleveld

Fractievoorzitter PvdAGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date