De Vlaardingse Rietputten naar Parijs

18-10-2015 Politiek Redactie

VLAARDINGEN/PARIJS - GroenLinks Vlaardingen start de fotowedstrijd #parismoment. Door foto´s van de schoonheid van de natuur laten we zien hoe belangrijk onze planeet is. En hoe urgent het is om klimaatverandering tegen te houden. Dit wordt in het geval van Vlaardingen extra duidelijk doordat natuur en landschap bedreigd worden door de aanleg van de Blankenburgtunnel. Daarom worden de beste foto´s van de Alkeetpolder en rietputten op 10 november voor de raadsvergadering getoond. Uit de inzendingen wordt de mooiste foto gekozen. Deze foto neemt GroenLinks mee naar de Klimaattop in Parijs.

Eind 2015 komen regeringsleiders bijeen om nieuwe afspraken te maken om klimaatverandering tegen te gaan. Dat doen ze in Parijs, de stad van de liefde. De liefde voor de aarde is de beste motivatie om de klimaatverandering echt aan te pakken. Want wat je lief hebt, dat wil je beschermen.

Het moment dat je verliefd werd op de aarde is jou #Parismoment. Groenlinks verzamelt foto's van deze #Parismoments, die via social media verspreid worden ze en laten zien op hun website. Aan het #parismoment, worden persoonlijke verhalen gekoppeld. Zo kun je je motivatie laten zien waarom het belangrijk is iets aan klimaatverandering te doen. Laat zien waarom je het belangrijk vindt om de aarde te beschermen en dus klimaatverandering tegen te gaan!

Wat er op de foto staat? Denk aan een mooi natuurgebied, een groene plek in je eigen buurt, aan je elektrische auto, zonnepaneel, of een fietstocht, reizen per openbaar vervoer, je moestuin of groene dak. En in het geval van Vlaardingen, laat de schoonheid van de Alkeetpolder en de rietputten zien. Wil je meedoen? Op parismoment kun je alle inzendingen bekijken en hier kun je je eigen #Parismoment uploaden.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date