De vlag gaat uit in Vlaardingen

03-04-2020 Politiek Redactie

Ben Vuijk en Thom van Vugt bij de vlaggen

VLAARDINGEN - In de laatste vergadering die de gemeenteraad vóór de coronacrisis had, werd een motie van ONS.Vlaardingen aangenomen met de titel “Motie Vlaggen Openbare Gebouwen.” Hierin werd niet alleen de gemeente opgeroepen om vlaggen uit te hangen op openbare gebouwen maar ook opgeroepen om Vlaardingse ondernemers te vragen om zoveel mogelijk de Vlaardingse vlag uit te hangen om de verbinding tussen alle Vlaardingers te vieren. De coronacrisis gooit nu even roet in het eten, maar raadslid Ben Vuijk en steunraadslid Thom van Vugt van ONS.Vlaardingen grepen dit juist aan om toch massaal de vlag uit te steken.

Ben Vuijk: ,,Zo zagen wij in het nieuws de vlag “Met Elkaar, Voor Elkaar” voorbij komen. De Dokkumer Vlaggen Centrale heeft deze  speciale vlag op de markt gebracht om alle harde werkers uit cruciale beroepsgroepen in Nederland een hart onder de riem te steken. De opbrengst gaat daarbij volledig naar het Rode Kruis. De vlag is een doorslaand succes: in zeer korte tijd zijn er al duizenden vlaggen verkocht, resulterend in een gift van €25.000 aan het Rode Kruis’’. Thom van Vugt vult aan: ,,We namen contact op met het Ondernemersfonds Oostwijk om te vragen of de ondernemers de vlag massaal wilde uithangen op de Schiedamseweg, een belangrijke verbindingsweg. De ondernemers reageerden enthousiast en regelden binnen de kortste tijd de financiering, vlaggenstokken en de vlaggen. Hartverwarmend, en zo kunnen we massaal de Vlaardingers die de noodzakelijke boodschappen doen en zich naar de binnenstad bewegen een hart onder de riem steken. En misschien steken andere ondernemers binnenkort ook die vlag uit’’.

Vandaag werden maar liefst twintig vlaggen uitgestoken op de Schiedamseweg. Daar komen er nog eens twintig bij de komende dagen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date