De wijk in !

13-05-2017 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Hoeveel last hebben ze er van hangjongeren en wat moet daaraan gebeuren? Luistert de gemeente wel naar de bewoners van de wijk ? Wat gaat er goed en welke problemen vragen nog om een oplossing? Talloze vragen kwamen er gisteren voorbij in de gesprekken die een delegatie van de Partij van de Arbeid had met bewoners en andere betrokkenen in de VOP-wijk bij de wijkschouw die de partij georganiseerd had.

De start was in de Buurtkamer aan de Valeriusstraat waar onder meer vertegenwoordigers van de VOP en Stichting Antipesto aanschoven. Na een introductie startte een wandeling door de wijk, waarbij onder meer basisschool Het Visnet en de pas geopende Sociale Super Van Lopik werden aangedaan. Daar, maar ook op straat werden gesprekken aangegaan met betrokken wijkbewoners, ouders, ondernemers en voorbijgangers.

In de wijk zelf worden al verschillende initiatieven genomen, waaronder de maandelijkse VOP-Buurtlunch. Wijkbewoners van uiteenlopende afkomst en achtergrond treffen elkaar daar, eten en ontspannen samen en leggen soms voor het eerst contact, terwijl ze mogelijk al jaren in dezelfde straat vlakbij elkaar wonen.

Tijdens de gesprekken kwam wel naar voren dat door de acties richting hangjongeren in het Centrum de overlast die dit soms veroorzaakt zich ook naar bepaalde delen van de VOP verplaatst. Daarnaast gaven verschillende ouders aan dat er meer plekken mogen komen waar kinderen gewoon kind kunnen zijn; de huidige speelplekken zijn wel wat klein en karig in aantal.

De komende tijd worden ook andere wijken bezocht  in om zoveel mogelijk informatie te verzamelen en input te krijgen voor acties die de partij gaat voeren en om voorstellen te doen in de gemeenteraad om de leefbaarheid in de wijken te vergroten.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date