Eenhoorn: Vlaardingen klaar voor nieuwe burgemeester

01-10-2020 Politiek Redactie

Eenhoorn onderscheidde in juni 'koninklijk' judo-ondernemer Rob Hogendijk

VLAARDINGEN – Later dit jaar gaat Vlaardingen op zoek naar een nieuwe burgemeester.

Dat is: als het aan burgemeester Bas Eenhoorn ligt. Hij vindt het een goed idee om zijn tijdelijke aanstelling af te ronden en een nieuwe burgemeester aan te stellen, zo laat hij in het AD weten.

Er staat al een afspraak ingepland voor de voorzitters van de fracties in de Vlaardingse raad met commissaris van de Koning Jaap Smit. Aan hem de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) voor te stellen een vacature voor een nieuwe burgemeester open te stellen. De fractievoorzitters kunnen Smit hun ideeën over een nieuwe burgemeester voorleggen.

Als dat loopt zoals de bedoeling is, dan zou aan het begin van volgend jaar de sollicitatieprocedure voor het vinden van een nieuwe burgermoeder of -vader kunnen worden opengesteld.

Eenhoorn werd in december benoemd om rust in Vlaardingen te brengen na het plotsklapse vertrek van burgemeester Annemiek Jetten. Bij de aanstelling van de 74-jarige interim-burgemeester was sprake van een benoeming voor een jaar. Eenhoorn vindt dat de problemen waaraan hij een eind moest maken, voor een belangrijk deel zijn opgelost.
Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date