Extra geld voor Argos Mobiel

24-01-2019 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Het is niet begroot, maar toch wil verantwoordelijk wethouder Jacky Silos ook komend jaar €100.000 uittrekken als subsidie voor de vervoersservice Argos Mobiel. In een memo aan de gemeenteraad somt het college de voor- en nadelen op van deze niet geplande subsidie. ,,Het is een betaalbaar initiatief naast de Regiotaxi, oudere kwetsbare inwoners zijn erg ‘geholpen’ met de korte ritjes en het is een nuttig project voor vrijwilligers, waarvan een deel door de opgedane ervaring uitstroomt naar betaald werk’’. Overigens is ook de gemeente zelf goedkoper uit met Argos Mobiel dan bij de Regiotaxi waar zij financieel ook aan bijdraagt.

Er zitten ook risico’s aan het verstrekken van de, niet geplande, subsidie; zo kan het onder ‘verboden staatssteun’ vallen, Regiotaxi kan aanspraak maken op compensatie als er daar teveel ritten ‘wegvallen’ en het bedrag is niet begroot.

Dat de €100.000 niet begroot is, is misschien wel het grootste probleem. Het college stelt voor dit bedrag uit de Reserve(pot) Sociaal Domein te halen, maar deze uitgave is niet de eerste die helemaal niet begroot is, maar toch wel voorgesteld wordt. Dit college loopt daarmee het risico dat er op korte of middellange termijn weer extra bezuinigd moet worden.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date