Fractie Boers: 'Westwijk vrijplaats voor criminelen'

18-11-2019 Politiek Redactie

VLAARDINGEN - De Vlaardingse Westwijk lijkt een vrijplaats voor criminelen, stelt fractie Boers. Auto’s met wisselende kentekens, criminelen die met stapels geld rondlopen en een gemeente die niet optreedt. ,,Burgemeester Jetten antwoordt al dagen niet op onze vraag om in te grijpen'', stelt Ron Boers. ,,Op een e-mail en een sms-bericht hierover reageerde zij überhaupt niet.'' Ook bewoners die meldingen over de auto’s deden, zien geen effect van hun inzet, en zijn daar inmiddels moedeloos van geworden.

Nummerplaten
Aan de Dirk de Derdelaan staan al vele weken lang auto’s zonder kentekens. Met enige regelmaat komen er vage types die er twee nummerplaten opzetten, en dan wegrijden. Bij terugkomst gaan de nummerplaten er weer af. De mannen die bij de auto’s horen, lopen met stapels bankbiljetten rond. Nadat omwonenden herhaaldelijk meldingen hadden gedaan, heeft de gemeente vorige maand stickers op de auto’s geplakt met de mededeling dat de wagens uiterlijk 3 november verwijderd moesten zijn. Inmiddels is het 18 november, en de auto’s staan er nog steeds.

Optreden
,,Kortom'', zo stelt de fractie Boers, ,,gemeentebestuur, Toezicht & Handhaving en politie weten ervan, maar weigeren op te treden.'' Fractie Boers kreeg van de burgemeester geen enkele reactie op de pogingen om contact met haar te leggen. Ron Boers: ,,Het lijkt erop dat de instanties hun zaakjes niet onder controle hebben. Deze auto’s had de gemeente meteen op 3 november weg moeten slepen en in beslag moeten nemen. We gaan nu toch maar weer ook nog eens officiële schriftelijke vragen stellen. Want voor een college dat zegt goed te communiceren en samen te willen optrekken, is dit een heel rare houding.''


Gerelateerd