Fractie Boers jaagt belastingbetaler op kosten

03-09-2019 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Ron Boers en Tim Thiel zijn de onbetwiste winnaars in het stellen van vragen aan het college. Sinds het gedwongen vertrek van Boers en Thiel uit de fractie van ONS Vlaardingen gaan de twee ‘helemaal los’ en hebben ze tot medio dit jaar zo’n 64 keer schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Dat varieert van vragen over tienermoeders tot en met besnijdenissen. Elke actualiteitenprogramma op de Nederlandse televisie leidt wel zo’n beetje tot vragen van één van beiden namens de eigen fractie Boers. Letterlijk.

Bij de collega’s in de gemeenteraad leidt dat steeds meer tot irritaties en Ingrid Wijker van de fractie van Onafhankelijke Socialisten wilde weleens weten wat dat allemaal kost. Uitgedrukt in geld en in arbeidsuren. Ze stelde er afgelopen juli vragen over en deze week kwam het college met het antwoord.

In juli alleen al kostte het beantwoorden van de vragen van Boers en Thiel zo’n €24.000 en over het eerste half jaar was dat naar schatting iets meer dan €61.000. Geen enkele vraag heeft daarbij geleid tot het verzoek om één van de betreffende onderwerpen op de agenda te plaatsen van de raadsvergaderingen, aldus het college. Kortom, Boers en Thiel vragen van alles maar doen niets met de antwoorden, en gebruiken deze evenmin om een beleidsvoorstel te doen.

Marcel Kerkhof van de Onafhankelijke Socialisten: ,,Diep triest te moeten constateren dat deze fractie Boers lak heeft aan de kosten, zij nog steeds veel schriftelijke vragen stellen en aan het eind van 2019 waarschijnlijk een slordige €100.000,- aan belastinggeld over de balk hebben gesmeten. Het is namelijk ook gebleken dat men niets met de beantwoording doet, waarmee ze feitelijk alleen voor de bühne worden gesteld.’’Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date