Categorieën

Service

Fractie Boers komt met 'tegenbegroting'

Fractie Boers komt met 'tegenbegroting'
Politiek

Fractie Boers komt met 'tegenbegroting'

  • Redactie
  • 24-09-2019
  • Politiek
Fractie Boers komt met 'tegenbegroting'
VLAARDINGEN – De Begroting in Vlaardingen kent een tekort van bijna €6 miljoen en komend jaar al er zo’n €8 miljoen bezuinigd moeten worden. Binnenkort spreekt het college hier uitgebreid over met de gemeenteraad, maar de Fractie Boers, met Ron Boers en Tim Thiel, wil daar niet op wachten. Boers kondigde op social media aan dat er aan een ‘tegenbegroting’ gewerkt wordt door de fractie. ‘Het is einde oefening voor Vlaardingen, tenzij onze tegenbegroting wordt aangenomen’, aldus Boers.

,,Het jarenlange beleid van ‘de poorten open’ begint nu echt goed zijn vruchten af te werpen’’, aldus Ron Boers. ,,Veel hoogopgeleide Vlaardingers die wat te besteden hebben zijn verhuisd, terwijl de instroom van mensen met weinig geld maar met wél veel zorgen (waaronder arbeidsmigranten, niet-westerse migranten, vluchtelingen en arme uitverhuizers uit Rotterdam en andere gemeenten), eindeloos doorging.’’

Of Boers daar een punt heeft? Als je kijkt naar de ontwikkeling van de woningmarkt dan zijn er vooral meer koopwoningen bijgekomen uit het middensegment en uit de duurdere klasse, ten koste van een behoorlijke voorraad sociale woningbouw. Per saldo zou dat betekenen dat er juist meer mensen met een hoger- en midden inkomen in de stad zijn gekomen, ten koste van mensen met een lager of minimum inkomen. De wijk Babberspolder Oost en de Nieuwe Vogelbuurt zijn hiervan een voor de hand liggend voorbeeld.