Fractievoorzitter SP treedt af

21-04-2016 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – In de raadsvergadering van vanavond heeft fractievoorzitter Kasper Vink verklaard dat hij per direct stopt met het voorzitterschap van de SP-fractie. Vink draagt zijn functie over aan collega raadslid Frank Hoogervorst, en zal zelf nog wel als ‘gewoon’  raadslid aanblijven.

Vink bekleedde het fractievoorzitterschap sinds de laatste gemeenteraadsverkiezingen in 2014, waarbij hij Ingrid Wijker opvolgde na de vorming van het huidige college. Over zijn besluit vertelde hij dat het hem steeds zwaarder valt om een en ander met werk en privé te combineren. ,,Een fractievoorzitter moet, naast de behandeling van eigen ‘dossiers’  in de raad, nog meer brengen’’, aldus Vink. ,,De SP verdient een fractievoorzitter die daar goed toe in staat is, en gezien mijn situatie buiten de politiek kost me dat steeds meer moeite. Ik heb er alle vertrouwen in dat Frank Hoogervorst het fractievoorzitterschap uitstekend zal invullen. Frank heeft als voorzitter bij commissievergaderingen al laten zien dat hij leiding kan geven en dat maakt hem de juiste persoon op de juiste plek binnen de fractie van de SP’’.

Voor Kasper Vink waren de afgelopen twee jaar met recht ‘tropenjaren’, waarin de beruchte bezuinigingsronde van 2014 zat (Vlaardingen Spookstad) en de laatste maanden het soms moeizame proces rondom de benoeming van een nieuwe burgemeester. Hij liet daarbij soms steken vallen maar maakte daarentegen ook progressie in hoe hij in debatten de standpunten van zijn partij naar voren bracht.

Hoogervorst op zijn beurt bleek de afgelopen jaren steeds meer het talent dat zijn dossiers goed kende en in de debatten goed overeind bleef. Als partner binnen de coalitie lijkt hij een net wat gematigder opstelling te hebben dan Vink waar het gaat om onderlinge samenwerking. In het resultaten boeken zou dit net het zetje in de goede richting kunnen zijn om die coalitie nog slagvaardiger te maken. Met Hoogervorst als ‘kopman’ bij de SP en de onlangs aangetreden fractievoorzitter Stefanie Solleveld van de PvdA, die op haart beurt Klaas Terpstra verving, is er duidelijk een nieuwe politieke richting ingeslagen, waarvan het een en ander aan positieve en ‘frisse’  inbreng verwacht mag worden.

Gerelateerd