Geld voor verhuizen scouting langs A20

17-02-2016 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Voor de aanleg van de Blankenburgtunnel had de gemeente al verschillende overeenkomsten getekend met Rijkswaterstaat en minister Schulz. Eén ‘pijnpunt’ moest echter nog opgelost worden: het verplaatsen van de scoutinggroepen en de volkstuinen langs de A20, en met name de kosten daarvan. De scouting gaat naar een deel van de achterliggende Broekpolder en de volkstuinen zullen grotendeels naar het huidige terrein van de scouting langs de noordkant van de A20 gaan.

Rijkswaterstaat wilde wel ‘over de brug komen’ met een bedrag van €550.000, maar dat bleek een groot deel van de kosten van de ‘schuifoperatie’ bij lange na niet te dekken. Wethouder Ruud van Harten hield zijn poot lange tijd stijf, en met resultaat: de gemeente Vlaardingen ontvangt nu een bedrag van ongeveer €2,5 miljoen om de scouting en de volkstuinen te verplaatsen. Dat dekt nog niet het benodigde bedrag van circa €4 miljoen, maar lijkt wel het maximaal haalbare resultaat.

Bij de persbijeenkomst gistermiddag verklaarde Ruud van Harten dat het resterende bedrag, ongeveer €1,4 miljoen, voor de helft door de scouting zelf opgebracht zal worden. ,,Vanuit de scouting hebben ze gezegd ervoor te gaan’’, aldus Van Harten. ,,Via fondsenwerving en andere acties verwachten ze het geld bij elkaar te kunnen brengen. Het resterende deel van de gemeente hebben we natuurlijk niet zomaar op de plank liggen. Het college zal bij de behandeling van de Voorjaarsnota komen met voorstellen hoe dit te financieren’’.

De uiteindelijke overeenkomst waarin de financiering van het verplaatsen van de scouting en de circa 30 volkstuinen beschreven staat, wordt op 25 maart getekend. Dat is dan ook wel zo’n beetje de uiterste ‘deadline’, want (een deel van) de aanbesteding van het project Blankenburgtunnel volgt al snel. Daarin kunnen dan de Vlaardingse eisen meegenomen worden.

Gerelateerd