Gelijke monniken, gelijke kappen in horeca

09-12-2015 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – ‘Gelijke monniken gelijke kappen’ vindt VV2000/ Leefbaar Vlaardingen. En daarom zal de fractie donderdagavond tijdens de commissievergadering over de APV ervoor pleiten dat alle cafés in het Stadscentrum mogen meedoen aan de proef om op zaterdagnacht tot 4 uur open te mogen zijn.

Het voorstel van wethouder De Vries is nu dat alleen de zaken in het zogenaamde horecaconcentratiegebied op zaterdagnacht tot 4 uur mogen zijn. Dat betekent dat de volgende cafés, die toch niet ver van het betreffende gebied liggen, uitgesloten zijn: Antonius en La Luna aan de Hoogstraat, De Peper in de Peperstraat, Café Stam aan de Markt en Café De Waal in de Waalstraat.

Arne van der Zande, raadslid van VV2000/Leefbaar Vlaardingen: “Malle Babbe” in de Brede Havenstraat mag wel tot 4 uur open op zaterdag en als  'De Peper', 50 meter verder in de Peperstraat, zaterdagnacht om 2.05 uur nog gasten aan de bar hebben zitten kunnen ze een boete krijgen. Dat vinden wij oneerlijk’’.

,,Het voorstel van de wethouder is ingegeven om een gelijk speelveld te creëren, met name ten opzichte van de Kroepoekfabriek, die al tot 4 uur ’s nachts op zaterdag mag open zijn. Dat vinden we echt prima voor het uitgaansleven in Vlaardingen’’, vervolgt Van der Zande. ,,Maar met het huidige voorstel ontstaat juist een enorme concurrentie tussen zaken op basis van sluitingstijden; dat is het tegenover gestelde van een gelijk speelveld creëren. Daarom vinden we dat alle zaken in het Stadscentrum mogen mee doen aan de proef.’’ 

Van der Zande heeft een ronde gemaakt langs de vijf horecaondernemers en zij vinden allemaal dat ze door het voorstel worden benadeeld. ,,Ze hebben me ook allemaal toegezegd niet standaard tot 4 uur open te zullen gaan. Maar mocht het op zaterdagavond tegen 2 uur eens gezellig zijn, dan hoef je die gasten niet je zaak uit te sturen, terwijl om de hoek er gewoon tot 4 uur mag worden doorgegaan’’, aldus Van der Zande. ,,Daarbij speelt ook mee dat het slechts om een proef gaat. Dus mocht blijken dat het niet goed uitpakt, kan het na een jaar weer worden teruggedraaid’’.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date