Gemeenteraad geschrokken en zeer teleurgesteld

15-12-2017 Politiek Redactie

VLAARDINGEN - De gemeenteraad van Vlaardingen is geschrokken en zeer teleurgesteld over het nieuws over de grote extra vertraging van de ombouw van de Hoekse Lijn. De raad wil zich samen met het college hard maken voor de belangen van bewoners en ondernemers van Vlaardingen. In de
raadsvergadering van woensdag 20 december heeft de raad de vertraging van de Hoekse Lijn daarom als extra punt op de agenda gezet.

Het nieuws over de enorme vertraging van het project leidt bij bewoners en politiek tot zorgen. De overlast voor ov-reizigers, de bereikbaarheid van onze stad, de grote drukte op de wegen en daarnaast de verwachte enorme overschrijding van het budget, wegen zwaar voor de verschillende Vlaardingse raadsfracties. In de vergadering van woensdag voeren de raadsleden het debat over de mogelijkheden om overlast voor bewoners zoveel mogelijk te beperken, mogelijkheden om forenzen, scholieren en ondernemers te compenseren en eventuele inzet van extra vervangend vervoer. De raad wil ook stelling nemen over de financiële consequenties voor zowel reizigers als voor de stad.

Bovendien zal de raad aandringen op scherpe afspraken over het vervolg om garantie te krijgen. De raadsvergadering is op woensdag 20 december vanaf 19.30 uur. Een ieder die de raadsvergadering wil volgen, is van harte welkom in de raadszaal van het stadhuis.

Gerelateerd