Gemeenteraadslid in actie op kaplaarzen

24-06-2016 Politiek Herman van Nieuwenhuizen

Erik van Pienbroek loopt naar de microfoon op zijn laarzen

VLAARDINGEN – Politici vragen soms op heel bijzondere wijze aandacht voor (maatschappelijke)  problemen. Soms pakt dat goed uit en soms minder. Voormalig GroenLinks fractievoorzitter in de Tweede Kamer Jolande Sap sloeg met haar ‘stekker en stekkerblok-act’ in 2011 de plank mis. Ze wilde aan Geert Wilders demonstreren hoe eenvoudig hij de stekker uit het kabinet kon trekken. Vergelijkbare politieke miskleunen kennen we sindsdien als ‘een Jolande Sapje’.

Een nieuw hoofdstuk in de categorie ludieke acties vond gisteren in de raadszaal in onze stad plaats; eentje met wel wat meer inhoud dan. Raadslid Erik van Pienbroek van de ChristenUnie/SGP sprak het college en zijn raadscollega’s toe op rubberen kaplaarzen over de overstromingen van deze week. Het ging daarbij om verschillende straten en de Groeneweg en Weteringstraat in het bijzonder. Van Pienbroek citeerde daarbij uit een artikel op Vlaardingen24, waarbij bij hevige regenval het traditioneel onder water komt te staan.

,,Als het traditie is, dan wordt het tijd om hier nu eindelijk eens wat aan te doen’’, aldus Van Pienbroek. ,,Mijn verzoek is ook aan wethouder Van Harten om hierover op korte termijn in overleg te gaan met groepjes bewoners van deze straten’’.  Van Pienbroek vond bijval bij collega’s die de wethouder op andere risicogebieden en straten wezen, zoals delen van de VOP-wijk, de Binnensingel en Indische buurt. ,,Waarom reageert u niet op de toekomst waarbij het klimaat verder verandert’’, aldus Kees Borsboom van GroenLinks.

Wethouder Van Harten antwoordde dat bij de bouw van nieuwe woonwijken al wel rekening wordt gehouden met wateroverlast en het voorkomen ervan. ,,Dit is een probleem van oudere woonwijken’’, aldus Van Harten. Hij deed daarbij tenslotte wel de toezegging in overleg te gaan met bewoners. Ook wordt nagegaan waar in voorkomende gevallen de verantwoordelijkheid ligt voor de bestrijding en het voorkomen van wateroverlast.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date