GroenLinks wil bushokjes met groene daken

26-07-2019 Politiek Redactie

VLAARDINGEN - Als het aan GroenLinks ligt, krijgen alle bushokjes in Vlaardingen een groen dak.  Het is mogelijk om daken te voorzien van sedum, een soort vetplant die weinig water nodig heeft. Onder dit afdak kunnen reizigers dan plaatsnemen in een iets groenere en koelere omgeving. ,,De daken zouden helpen bij het verminderen van fijnstof, afvangen van regenwater en zorgen voor verkoeling bij hitte. Daarnaast vergroten groene daken de biodiversiteit in de stad. Wat zeer goed is voor de insecten, zoals vlinders, hommels en bijen'', aldus GroenLinks raadslid Neill Voorburg.

In de gemeente Utrecht zijn kortgeleden ruim 300 bushaltes voorzien van een groen dak, wat direct een positief effect had op het aangezicht van die stad. ,,Je haltevoorzieningen zijn immers toch ook een visitekaartje aan reizigers en bezoekers'', meent Voorburg. De vergroening is in Utrecht een gevolg van de aanbesteding voor aanleg en onderhoud van de abri’s en de bijbehorende reclameborden. De kosten van aanleg en onderhoud worden opgebracht door de reclame-inkomsten van advertenties op de haltes.

Het is niet verbazingwekkend dat GroenLinks Vlaardingen zeer enthousiast is over de mogelijkheden van groene daken. GroenLinks zou graag zien dat groene daken in Vlaardingen gemeengoed worden. Neill Voorburg: ,,Door onze haltevoorzieningen te vergroenen zetten we een eerste stap in die richting. We hebben dan ook een aantal vragen opgesteld aan het college. De geleverde antwoorden leiden wat GroenLinks betreft tot een concreet voorstel om onze daken groen te maken.''Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date