IJskoude verkiezingsmarkt

18-03-2018 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Voor het doorstaan van de vrieskou verdiende misschien elke partij op de verkiezingsmarkt gisteren wel ‘een zeteltje’. Hoewel het met veertien partijen in de gemeenteraad tamelijk onbestuurbaar wordt.

Sommige partijen stonden al op te bouwen op het Liesveld vanaf een uur of half acht op de ochtend van zaterdag 17 maart, en dat maakte het eens te meer noodzakelijk om af en toe even elders binnen een kop koffie of warme chocolademelk te halen om weer op temperatuur te komen. Een enkele keer ging het mis, waarbij de kraam van Lijst 13 van Daniël Gerritsen (eigen kraam eerst?) tot tweemaal toe in elkaar stortte. Men hielp elkaar ook waar het kon: bij de SP stond een terrasbrander/kachel om even warm te worden en de PvdA schonk warme koffie.

Het enthousiasme was er ondanks de snijdende wind en de ver beneden vriespunt temperaturen niet minder om en de pepermuntjes, winkelwagenmuntjes, appels, paaseitjes, koekjes, koffie en poffertjes gingen ook nog eens ‘grif van de hand’ bij het winkelende publiek. Zeg maar, de moderne versie van ‘kraaltjes en spiegeltjes’. Sommige partijen hadden hun landelijke coryfeeën van stal gehaald die langer (een paar uur) of korter (een kwartiertje) hun steun kwamen betuigen aan de lokale versie van de eigen partij.

Morgen is er een laatste debat in de Stadsgehoorzaal vanaf 20.00 uur (toegang vrij) en woensdag 21 maart kunt u dan eindelijk uw stem uitbrengen.

Bekijk de foto'sGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date