Informateurs aan de slag voor nieuw college

21-03-2019 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Eric van der Burg (VVD) en Roel van Gurp (GroenLinks) zijn vanavond met algehele instemming van de gemeenteraad benoemd als informateurs die aan de slag gaan in Vlaardingen. Beide heren hebben met een dergelijke opdracht ervaring. Van der Burg was informateur in Zaanstad en Van Gurp was informateur in Eindhoven.

Gekeken wordt door de twee hoe er een meerderheidscollege gevormd kan worden met een aantal andere partijen naast de VVD, GroenLinks en het CDA. Het huidige college kan nog op slechts 9 zetels rekenen, nadat Arnout Hoekstra in november er namens de SP mee ophield en Frans Hoogendijk door de raad ontslagen werd.

Eric van der Burg is sinds 2018 fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad van Amsterdam, en eerder was hij dit ook van 2004 tot 2010. Hij was van 2010 tot 2018 namens de VVD wethouder en tweede loco-burgemeester in Amsterdam. Roel van Gurp is voormalig raadslid en wethouder voor GroenLinks in Tilburg en is momenteel directeur/bestuurder van woningcorporatie Casade in Waalwijk.

Officieel zijn de twee benoemd naar aanleiding van een vanavond ingediende motie. Opvallend was dat de kosten voor de inzet van de twee niet erg hoog zullen zijn: Van der Burg en Van Gurp zijn bereid te werken voor een reiskostenvergoeding en een onkostenvergoeding.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date