Informateurs van VVD en GroenLinks gaan nieuw college vormen

19-03-2019 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Eric van der Burg (VVD) en Roel van Gurp (GroenLinks) worden zo goed als zeker de twee informateurs die aan de slag gaan in Vlaardingen. Daarbij wordt gekeken door de twee hoe er een meerderheidscollege gevormd kan worden met een aantal andere partijen naast de VVD, GroenLinks en het CDA. Het huidige college kan nog op slechts 9 zetels rekenen, nadat Arnout Hoekstra in november er namens de SP mee ophield en Frans Hoogendijk door de raad ontslagen werd.

Vanmiddag circuleerden de geruchten over de twee al en inmiddels is er ook vanuit de politiek zelf bevestigd dat dit klopt. Donderdagavond zal de gemeenteraad nog wel officieel haar akkoord moeten geven, maar dat zou een formaliteit zijn.

Eric van der Burg is sinds 2018 fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad van Amsterdam, en eerder was hij dit ook van 2004 tot 2010. Hij was van 2010 tot 2018 namens de VVD wethouder en tweede loco-burgemeester in Amsterdam.

Roel van Gurp is voormalig raadslid en wethouder voor GroenLinks in Tilburg en staat momenteel op de kandidatenlijst voor de Eerste Kamer. Gezien de peilingen en zijn plek op de kandidatenlijst, nummer 7, lijkt hij goede kans te maken op een zetel als senator/lid van de Eerste Kamer. Van Gurp is momenteel directeur/bestuurder van woningcorporatie Casade in Waalwijk.


 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date