Ingezonden: aan de wethouders en de gemeenteraad

08-12-2019 Politiek Redactie

Jullie hebben nu je zin, de burgemeester is weggepest nadat de afgelopen tijd diverse anderen het veld hebben geruimd. De culturele organisaties van deze stad zoals de Stadsgehoorzaal, de Historische Vereniging, het Museum Vlaardingen en ons Streekmuseum (dat wij al 44 jaar zonder één cent subsidie openhouden) proberen de stad waar wij van houden zo positief mogelijk op de kaart te zetten.

Hoe is het in vredesnaam mogelijk dat we het ene jaar een overschot hebben en het volgend jaar een tekort van 8 miljoen. Ik weet ook wel dat dit ten dele komt doordat de stad minder krijgt van Den Haag maar iedere gemeente heeft hetzelfde probleem. Door dit tekort is een situatie ontstaan waar niet alleen de ambtenaren maar ook de bestuurders van deze stad een oplossing moeten zoeken. De ontstane situatie zou eigenlijk ook consequenties moeten hebben voor de Raad of schuift de Raad over een paar weken weer aan bij een volgende burgemeester. Toen ik vier jaar geleden ook al eens een open brief schreef aan de Raad was het antwoord van de fractievoorzitters: 'Ja Jan zo werkt nou eenmaal de democratie'.

Ik schrijf deze brief op persoonlijke titel en ik hoop dat jullie bij gesprekken met de pers, de radio en de tv zult vertellen dat het ook ten dele de schuld is van het functioneren van de Raad. De Raad moet maar eens aan de burgers uitleggen in een openbare vergadering waarom dit in de afgelopen jaren zo dikwijls is misgegaan. Ik durf deze confrontatie wel aan en het liefst voor de Nieuwjaarsreceptie op 4 januari 2020.

Jan Anderson 83 jaar, Sinds 1951 Vlaardinger

Ps: Als uw antwoord luidt iedere raadsvergadering is openbaar dan blijf ik zeggen dat de agenda die avond alleen moet gaan over het functioneren van de Raad, daar hebben wij als burgers recht op.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date