Irritatie over fietsen en scooters op de stoep

12-06-2018 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – De ChristenUnie/SGP wil dat er een voorziening komt bij openbare gebouwen om fietsen, scooters en scootmobielen te parkeren. Dat is de strekking van de vragen die raadslid Erik van Pienbroek heeft gesteld aan het college van B&W.

Na de opening van het nieuwe Gezondheidscentrum De Emmahof aan de Hoflaan viel het Van Pienbroek op dat de fietsen, scooters en andere vervoermiddelen dan auto’s ‘kris kras’ op de stoep waren geparkeerd. ,, Voor het parkeren van auto's is er een parkeernorm voor de omgeving maar blijkbaar ontbreekt er een regeling voor andere vervoersmiddelen. Ook van andere Vlaardingers heb ik vernomen dat het behoorlijk vol kan staan met vervoersmiddelen van patiënten en bezoekers. Voor het personeel is er aan de achterzijde een stallingsmogelijkheid’’, aldus Erik van Pienbroek.

Van Pienbroek pleit bij het college vervolgens voor deugdelijke stallingmogelijkheden, zowel bij het huidige gezondheidscentrum als bij andere, ook nieuw te bouwen, publieke gebouwen. Hij vraagt tenslotte ook om dergelijke voorzieningen op te nemen in een bouwbesluit.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date