Jacky Silos politicus van het jaar

31-12-2015 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – CDA fractievoorzitster Jacky Silos is door de lokale media uitgeroepen tot politicus van het jaar. In het programma ‘Tussen Kerst en Kurk’ bij Omroep Vlaardingen maakte burgemeester Bert Blase dit bekend. Silos behoorde tot de drie genomineerden die in aanmerking kwamen voor de titel, die sinds vorig jaar in het leven geroepen is. De andere twee genomineerden waren wethouder Arnout Hoekstra en GroenLinks fractievoorzitter Kees Borsboom.

De jury bestond uit een vijftal vertegenwoordigers van de lokale media: Peter Joore van De Vlaardinger, Frans Assenberg van Groot Vlaardingen, Wouter Schutte en Ben Trooster van Omroep Vlaardingen en Herman van Nieuwenhuizen van Vlaardingen 24. Ieder had een eigen top drie opgegeven, waarbij er telkens één, twee of drie punten gegeven werden per lijstje.

Jacky Silos werd genomineerd vanwege haar gedegen inzet, haar evenwichtigheid, betrouwbaarheid en de uitstekende wijze waarop ze zich staande houdt in het politieke debat. Kees Borsboom werd genoemd vanwege onder meer zijn inhoudelijke wijze van oppositie voeren en kennis van zaken en Arnout Hoekstra oogstte lof vanwege de lastige dossiers die hij door de raad weet te loodsen en zijn toegankelijkheid en bereikbaarheid.

Silos zelf had niet verwacht te zullen winnen van haar opponenten bij de verkiezing en reageerde blij verrast. Kees Borsboom, vorig jaar winnaar, gaf echter het commentaar dat hij het de juiste keuze vond van de jury.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date