Je paspoort gratis thuisbezorgd !

13-05-2016 Politiek Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – In de gemeente Leidschendam-Voorburg kun je een aangevraagd paspoort, ID-kaart of rijbewijs gratis laten bezorgen. Thuis, maar ook op elk ander gewenst adres. Het scheelt de gemeente heel wat bezoekjes aan het Stadskantoor en dus mensen en middelen. Met het geld dat daarmee bespaard wordt financiert men het gratis bezorgen en zelfs dan wordt er nog geld overgehouden. Raadslid Nol Kloosterman stelde er namens de VVD fractie deze week het college vragen over. De VVD heeft zich daarbij altijd sterk gemaakt voor de verbetering van de gemeentelijke dienstverlening.

Kloosterman brengt de serviceverlening in Leidschendam-Voorburg onder de aandacht van het college: ,,Had u hier al eerder kennis van genomen ?’’ Hij vraagt vervolgens of het college van plan is deze kwalitatieve verbetering van de dienstverlening ook in Vlaardingen te gaan toepassen. Kloosterman: ,,Zo ja, met ingang van wanneer en zo nee, waarom niet ?’’.

Tenslotte is Kloosterman geïnteresseerd wat dit betekent voor de gemeentelijke financiën. Hij spoort het college aan ook eens een berekening te maken van hoeveel lagere kosten de gemeente hierdoor zou maken: ,,Bent u bereid, ruim voor de Voorjaarsnota 2016, de Raad een overzicht te geven in de (daling van de) kosten bij het in onze gemeente toepassen van de service zoals die door Leidschendam-Voorburg wordt geboden?’’

Gerelateerd