Jongeren helpen B&W aan nieuwe inzichten over Coronacrisis

04-06-2020 Politiek Redactie

Foto's: ONS.Vlaardingen

VLAARDINGEN - Twaalf jonge Vlaardingers schoven gisteren aan - op anderhalve meter - bij burgemeester Bas Eenhoorn en wethouder Jacky Silos en het crisisteam Corona van de gemeente.

Dat gebeurde in de raadzaal op het stadhuis, op initiatief van ONS.Vlaardingen. De verschillende fracties in de gemeenteraad was gevraagd om twee jongeren te 'leveren'. Aanleiding was de oproep van premier Mark Rutte, die gisteren op het Catshuis ook met jonge mensen in gesprek ging, nadat hij eerder een oproep deed aan de jongeren van Nederland om zich te laten horen. Het is belangrijk dat de meningen en ideeën van mensen die het meeste toekomst hebben, worden meegenomen bij het bestrijden van het Coronavirus en het inrichten van de samenleving zolang het virus nog rondwaart, zo vindt Rutte en ook de fracxtie van ONS.Vlaardingen.

Ter voorbereiding was de jongeren gevraagd na te denken over de afgelopen tijd. "Hoe heb je de afgelopen maanden ervaren en zijn er dingen die misschien anders of beter hadden gekund", was zo'n voorbereidingsvraag. En ook: "Welke dingen die we geleerd hebben van de coronacrisis moeten we vooral blijven doen omdat ze goed zijn voor jongeren?" En: "Er zijn veel acties geweest voor mensen die werken in de zorg en voor oude mensen: heb je een tof idee om iets te doen voor de Vlaardingse jongeren?"
 
Daarover ging het dus in de Vlaardingse raadszaal. Thom van Vugt, een volwassene die namens ONS.Vlaardingen aanwezig was, vond de tieners vooral heel kritisch. "Ze hadden vaak het crisisteam met de mond vol tanden, erg leuk en interessant om te zien."

Het leidde naar verluidt tot een goed gesprek dat de burgemeester en zijn team tot veel nieuwe inzichten bracht. "We zijn benieuwd wat ermee bereikt gaat worden!", aldus Van Vugt.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date