Kamerlid stelt vragen over Hoekse Lijn

12-12-2017 Politiek Redactie

VLAARDINGEN/DEN HAAG - Tweede Kamerlid Gijs van Dijk van de PvdA heeft gisteren vragen gesteld aan Stientje van Veldhoven, de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat. Van Dijk wil meer weten over de ombouw van de Hoekse Lijn en vooral over de flinke vertraging daarvan. Hij wil van de staatssecretaris weten hoe het kan dat de metro niet in september is gaan rijden, zoals de reizigers toegezegd was.

Ook wil hij weten of de geruchten kloppen over het niet halen van de nieuwe deadline van februari volgend jaar en zo ja, waarom het wederom niet lukt om de metro te laten rijden. Van Dijk vraagt zich verder af of er geleerd is van eerder uitgelopen ombouwprojecten zoals de Randstadrail en zo ja, hoe dat dan is verwerkt in deze planning? Hij wil ook weten wie er bestuurlijk verantwoordelijk is voor de vertraging.

Zou iedereen niet gewoon in mogen zien waardoor het flink vertraagd is, zoals beschreven in een onderzoeksrapport? Nu is dat rapport geheim verklaard, maar de PvdA'er vraagt zich af waarom. Hij wil ook nog weten wie voor de meerkosten opdraait.

Gerelateerd