Kans op Poolse uitkeringsfraude in Vlaardingen klein

26-09-2018 Politiek Redactie

VLAARDINGEN - De kand op fraude met sociale voorzieningen door Poolse arbeidsmigranten is in Vlaardingen erg klein. Dat laat het Vlaardingse college van burgemeester en wethouders weten naar aanleiding van vragen hierover door ONS-raadslid Ron Boers. Boers stelde de vragen meteen nadat uit een uitzending van Nieuwsuur bleek dat Poolse arbeidsmigranten op grote schaal frauderen met werkloosheidsuitkeringen. Via malafide tussenpersonen worden controles van het UWV omzeild en worden duizenden euro's aan uitkeringen opgestreken terwijl ze ondertussen in Polen aan het werk zijn of vakantie vieren.

Maar in Vlaardingen is het dus niet zo'n feest. ,,Dergelijke fraude is alleen mogelijk als tientallen mensen op één adres staan ingeschreven'', laten b&w weten. ,,Uit onze systemen is te herleiden dat dit in Vlaardingen niet voorkomt. Zodra overbewoning is geconstateerd, treden wij daartegen op.'' Bovendien moet een arbeidsmigrant meerdere jaren ingeschreven staan om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning. Jaarlijks moet voor die inschrijving worden betaald bij Woonnet Rijnmond. het duurt meestal enige jaren voordat iemand die is ingeschreven ook echt kans maakt op een woning.

Al deze aspecten zouden de kans dat er in Vlaardingen sprake is van deze vorm van fraude dus buitengewoon klein maken.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date