Kappen aan de Maasboulevard

11-07-2018 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Worden er nu wel of niet op korte termijn 33 bomen gekapt aan de Maasboulevard en de Olivier van Noortlaan? Dat was de inzet van een motie die vanavond ingediend werd door GroenLinks, daarbij gesteund door de ChristenUnie/SGP.

Vanaf 2020 zal het betreffende gebied heringericht worden waarmee het ‘Maaspark’ gerealiseerd wordt. Zoveel gezonde bomen in één keer kappen, jaren voordat het gebied aangepakt wordt was voor Neill Voorburg van GroenLinks echter teveel van het goede. De bewoners van het gebied kregen er weliswaar hun uitzicht voor terug, maar hoeveel bomen belemmerden nu eigenlijk dat uitzicht op de Nieuwe Maas vanuit de appartementen?

Dat leken er in ieder geval heel wat minder te zijn en raadslid Ron Boers van ONS.Vlaardingen stelde een nieuw compromis voor, en daarmee een aanpassing van de motie. Misschien nu alleen de 3 tot 5 bomen kappen die het uitzicht belemmeren doordat ze hoger waren gegroeid dan voorzien? Een mooi voorstel, waar Neill Voorburg zich mogelijk in kon vinden, alleen liepen er nog verschillende procedures rond bezwaarschriften van omwonenden. En er was ook al een kapvergunning verstrekt, na diverse procedures. Na overleg tussen de fractievoorzitters en de burgemeester werd besloten een en ander aan te houden tot de openstaande mogelijkheden geïnventariseerd waren.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date