Kiezersbedrog

14-01-2018 Politiek Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Voor wie het even gemist heeft: de verkiezingscampagnes voor de raadsverkiezingen zijn in volle gang. Social media als Facebook en Twitter zijn daarbij belangrijke middelen waarop de lokale partijen hun boodschap brengen, beloftes doen en ook andere fracties ‘aanpakken’.
Zo twitterde vandaag raadslid Raymond van Haren van VV2000/Leefbaar Vlaardingen over de komende verkiezingen: ,, Ben benieuwd wat het wordt in mijn geboortestad Rotterdam... Hopelijk wordt in Rotterdam en Vlaardingen #Leefbaar het grootst’’.

‘Kiezersbedrog’, zo reageerde raadslid Ron Boers van ONS.Vlaardingen op Twitter naar Van Haren. Boers: ,,#LeefbaarVlaardingen is afsplitsing van de #PVDA. Jullie zijn naamkapers! De enige #fortuynistische partij in onze stad is @ONSVld. Met @fvdemocratie en @LeefbaarRdam hebben jullie niets te maken. Dus wees eerlijk! Bedrieg de kiezer niet!’’ Van Haren antwoordt vervolgens: ,,Niet van die rare dingen zeggen, als je een twitterbericht kan vinden waarin dat expliciet vermeld anders niet zo grote broek aantrekken en aub richten op de inhoud of is @ONSVld vooral van de vorm, daar heeft #Vlaardingen niets aan!!''

Ferme taal van een ONS.Vlaardingen, een partij die vaak en veel van zich laat horen. In de veelheid van berichten die ONS.Vlaardingen verspreidt komen waarschijnlijk daardoor echter ook wel eens wat ‘slordigheidjes’ voor. Begrijpelijk, want waar gehakt wordt vallen spaanders, toch? Zo verspreidde de partij afgelopen vrijdag een persbericht dat enkele ‘foutjes’ bevatte. Het onderwerp was: de plannen voor nieuwbouw van supermarkt Hoogvliet aan de Parallelweg. Afgelopen donderdag was dat punt in een raadscommissie behandeld. ONS.Vlaardingen liet in het persbericht weten dat ‘wethouder Hans Versluijs op aandringen van ONS.Vlaardingen alsnog de inwoners van de VOP gaat raadplegen over de invulling van de Hoogvlietlocatie’.

Wethouder Versluijs gaat dit inderdaad doen, maar niet vanwege aandringen van ONS.Vlaardingen. Versluijs houdt zich gewoon aan de geldende afspraken voor dergelijke projecten en de communicatie hierover met omwonenden, en zo kwam het ook naar voren in de commissie.

ONS.Vlaardingen vond het daarnaast ook onbegrijpelijk dat ‘het college nu kiest voor moderne nieuwbouw’ (het voorlopig ontwerp van het nieuwe pand van de supermarkt) , Versluijs echter antwoordde al tijdens de commissie dat hier slechts sprake was van een eerste schets en zeker geen definitief ontwerp of keuze.

Hoe moet het nieuwe ontwerp voor de Hoogvliet supermarkt, plus bovenliggende woningen er dan wel uit gaan zien ? Pakhuisgeveltjes ? Het gros van de meerlaags appartementen aan de Parallelweg dateert uit de jaren vijftig. Het oude belastingkantoor, een blikvanger bij aankomst in de stad maar volgens velen een lelijk gebouw, is enkele jaren geleden gesloopt na een brand. Ieder nieuw ontwerp zal daarom mogelijk al een verrijking zijn voor de omgeving.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date