Kopers woningen Park Hooglede 'in de aap gelogeerd'

10-09-2018 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Een aantal bewoners van de nieuwbouwwijk Park Hooglede had eerder niet alleen problemen met de bouw van een medisch centrum in de wijk. Ook de aanstaande bouw van een aantal ‘rijtjeswoningen’ zinde hen niet en daar lopen nu bezwaarprocedures tegen.

Die bezwaarprocedures zijn voor projectontwikkelaar AM reden om de voorlopige koopovereenkomsten te ontbinden. Opmerkelijk, aldus het CDA en raadslid Corné Venema heeft er vragen over gesteld aan het college.

,,Het lijkt er op dat de projectontwikkelaar er baat bij heeft om de woningen in een later stadium tegen een hogere prijs te kunnen verkopen’’, aldus Venema. ,,Eventueel was het ook mogelijk geweest om de contracten te verlengen. Uit gesprekken met de toekomstige bewoners begrijpt het CDA, vanzelfsprekend, dat ze erg teleurgesteld zijn’’.

Venema vraagt het college of zij van deze zaak op de hoogte was, hoeveel de toekomstige kopers eventueel meer moeten betalen en of zij een bemiddelende rol kan en wil spelen tussen de huidige bewoners, de kopers en de projectontwikkelaar.

Verantwoordelijk wethouder in deze kwestie is Arnout Hoekstra, die ‘bouwen en wonen’ in zijn portefeuille heeft.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date