Koude oorlog over raamstickers ONS

07-03-2018 Politiek Redactie

VLAARDINGEN - Het college van burgemeester en wethouders heeft politieke partij ONS.Vlaardingen opgedragen de plakletters met de partijnaam van de ramen van de fractiekamer in het stadhuis te verwijderen. Eerder klaagden ook andere partijen al over deze opvallende raamversiering. Het stadhuis zou volledig neutraal moeten blijven.

ONS.Vlaardingen geeft aan verheugd te zijn met dit standpunt van het college. ,,Neutraliteit betekent immers vrij van politieke én religieuze uitingen.'' De partij geeft aan de letters inderdaad verwijderen, maar pas op het moment dat de gemeente zelf de gewenste neutraliteit in het stadskantoor heeft gerealiseerd. De partij geeft de gemeente tot 21 maart de tijd om die neutraliteit te realiseren. Niet geheel toevallig is dat de dag van de gemeenteraadsverkiezingen waarna de partijpromotie natuurlijk iets aan betekenis verliest.

Lijsttrekker Frans Hoogendijk: ,,Wij zeggen ‘Gelijke monniken gelijke kappen’. Onze kamer neutraal, dan ook het hele stadskantoor neutraal. Daarnaast ben ik zeer ontstemd over het feit dat ik gisterochtend ineens twee ambtenaren in onze afgesloten kamer aantrof, die onaangekondigd bezig waren de letters van de ramen te pulken. Ik kan dat niet anders zien dan als huisvredebreuk.''

Gerelateerd