‘Het moet anders bij de VVD Vlaardingen’

21-08-2017 Politiek Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN - ,,Niet afstoten maar samenbrengen, bouwen aan vertrouwen in de VVD Vlaardingen en radicaal veranderen in onze uitstraling naar buiten toe''. Dat zijn de zaken die Bart Bikkers wil aanpakken bij de VVD. Na een officiële sollicitatieprocedure is Bikkers officieel kandidaat lijsttrekker bij de liberalen en hij zal op de Algemene Ledenvergadering (ALV) in september door het bestuur aan de leden worden voorgedragen.

,,Als we kiezen voor een nieuw geluid en een nieuw verhaal, dan ben ik ervan overtuigd dat we in Vlaardingen niet meer aan de zijlijn meedoen'', aldus Bikkers. ,,Inhoudelijk gezien is er geen of nauwelijks verschil tussen de huidige fractievoorzitter Vera Kalf en mij, maar mijn stijl van politiek bedrijven is wel anders. In Delft heb ik voor de partij STIP (studenten techniek in politiek) in de gemeenteraad gezeten en daar heb ik geleerd om altijd je hand uit te steken. Naar coalitie én oppositie, want politiek is geven en nemen. Landelijk gezien hebben we het bij alle laatste verkiezingen als VVD goed gedaan en de accenten die daarin gelegd zijn moeten we toch kunnen doortrekken naar Vlaardingen. Helaas is dat in 2014 lokaal niet gelukt en als iets niet werkt dan moet je het anders gaan doen. Ik ga op zoek naar nieuwe verbindingen, en ik merk dat bij andere partijen de koers inmiddels ook aan het veranderen is. Dat zie ik bij de VVD in Rotterdam bijvoorbeeld, maar ook bij een aantal partijen hier in onze stad. Verjonging en daarmee ook vernieuwing waarbij al die 'politieke huisjes' allang niet meer zo heilig zijn''.

De Algemene Ledenvergadering van de VVD zal volgens het bestuur in september belegd worden. Desgevraagd verklaarde de huidige fractievoorzitter Vera Kalf, tevens lijsttrekker bij de vorige raadsverkiezingen dat het in de verwachting ligt dat ook zij zich kandidaat zal stellen als lijsttrekker.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date