Categorieën

Service

Metrostation onbereikbaar voor gehandicapten ?

Metrostation onbereikbaar voor gehandicapten ?
Politiek

Metrostation onbereikbaar voor gehandicapten ?

  • Redactie
  • 22-09-2015
  • Politiek
Metrostation onbereikbaar voor gehandicapten ?

VLAARDINGEN – De gemeentelijke samenwerking met buren Schiedam en Maassluis vindt nu ook navolging bij de politieke partijen. ONS Vlaardingen trekt samen op met Leefbaar Schiedam inzake vragen over de bereikbaarheid van metrostation Vijfsluizen voor gehandicapten. Vijfsluizen kent twee ingangen: één bij de bushalte en één aan de kant waar auto’s kunnen komen en hun passagiers af kunnen zetten voor de metro. Aan die ‘autokant’ schort het behoorlijk wat betreft de toegankelijkheid voor gehandicapten, althans volgens ONS Vlaardingen en Leefbaar Schiedam.

,,Wie met de bus naar metrostation Vijfsluizen gaat, wordt keurig aan de noordkant van het station afgezet, en kan daar vervolgens kiezen uit trap, roltrap en lift om op het perron te komen. Wie met de auto komt, mag niet aan de noordkant komen, en parkeert op het, overigens veel te kleine, parkeerterrein aan de zuidzijde, en neemt daar de trap naar het perron. Voor gehandicapten zijn aan diezelfde zuidzijde twee parkeerplaatsen gereserveerd, en die zijn gelegen, zoals het hoort, vlak voor de ingang van het station’’.

Tot zover gekomen lijkt er voor gehandicapten nog geen vuiltje aan de lucht, totdat de toegangspoortjes gepasseerd zijn. ONS Vlaardingen en Leefbaar Schiedam: ,,De gehandicapte die van die speciale parkeerplaatsen gebruik maakt, komt na de toegangspoortjes helaas echter niet verder. Aan deze kant is namelijk geen roltrap, al helemaal geen lift, en kijkt de gehandicapte (maar ook mensen met een kinderwagen of zware koffer) beteuterd omhoog, naar slechts een steile trap van zo'n vijftig meter lang’’.

ONS Vlaardingen en Leefbaar Schiedam vragen tenslotte de colleges of zij bekend zijn met de situatie, hierover met de RET in contact te treden en naar een oplossing te streven.