Milton R. King wil de eerste niet-blanke wethouder worden in Vlaardingen

17-03-2018 Politiek Redactie

VLAARDINGEN - Milton R. King, kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen voor de Republikeinen (lijst 14), ziet wel een rol als wethouder voor zichzelf weggelegd. Als het zover komt dan doet hij dat en niet voor zichzelf. Dit zegt de kandidaat-wethouder tegen Vlaardingen24. ,,Het gaat erom dat ik wil dat wij, De Republikeinen (DR), Vlaardingen  kunnen veranderen. Dat doe ik heel graag als portefeuillehouder voor Wonen, Buurten en Participatie. Het gaat niet om de persoon van de politicus, het gaat niet om mij, het gaat niet om mijn baan, maar het gaat om een aantal dingen die ik in Vlaardingen wil veranderen". Hij vertelt dat ‘ie al heel lang in politiek geïnteresseerd is. In de loop der jaren stemde hij afwisselend op VVD, PvdA en SP. Zo werd King lid van de Partij van de Arbeid (PvdA om, onder andere, te strijden tegen armoede en een effectieve impuls te geven aan schuldhulpverlening, en daar kreeg hij niet de volle ruimte voor, wat King betreurde.

Milton R. King vindt dat het lokale bestuur achterloopt met het binnenhalen van vrouwen en allochtonen. ,,Albert Heijn is daar veel beter in", aldus King. ,,Voor de markt is dat ook een noodzaak, die snappen dat ze een afspiegeling van de bevolking  moeten zijn''

De kandidaat-wethouder  is een nieuwkomer in de Vlaardingse politiek. Maar naar eigen zeggen beschikt hij wel over de juiste 'knowhow' voor het ambt van wethouder. Zo zegt King al eerder met de meeste fractieleiders van de grote partijen van gedachten te hebben gewisseld. Hij moedigt de Vlaardingse allochtonen meer betrokkenheid in het lokale bestuur aan en ziet zijn kandidaatstelling als een mijlpaal. ,,Ik ben buitengewoon dankbaar voor deze kans'', zegt King, projectmanager van Buurtbemiddeling Vlaardingen. Deze kandidaatstelling heeft voor hem eenn symbolische betekenis, want eindelijk ziet de allochtonengemeenschap dat ze tot de cirkel van de macht  gaan behoren, zo licht hij toe. 

 

 

 

Gerelateerd