Morgen gemeenteraad: wat kunt u verwachten?

28-11-2018 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Na afloop van de raadsvergadering moet de helft van de hapjes vegetarisch zijn, er moet een bewaakte fietsenstalling komen op winkelcentrum De Loper en blauwe zones voor kort parkeren op de Fransenstraat en Westhavenplaats.

Dat kunt u morgenavond verwachten bij de raadsvergadering, naast het vaststellen van de gemeentelijke belastingen voor aanstaand jaar, het bespreken en (hopelijk) vaststellen van het Actieplan Mobiliteit, het benoemen van leden in commissies, het benoemen van Sven Ringelberg als steunraadslid voor de VVD en het ‘installeren’ van een nieuw raadslid voor de SP die de aftredende Kasper Vink gaat vervangen. Vink verhuist (tijdelijk) buiten de gemeentegrenzen en kan dus geen raadslid meer zijn. Jasper van der Velde gaat hem vervangen. Van der Velde heeft ooit psychologie gestudeerd, beoefent de oosterse (vecht)sport Aikido en is volgens zijn eigen social media profiel een ‘communicatietalent die een nieuwe stap zoekt’. Tot november werkte hij in overheidsdienst op de overkoepelende afdeling salaris- en personeelszaken, P-Direkt.

Tenslotte zal vanaf morgen de raad uit alweer 13 fracties bestaan: afgelopen week is er na de scheiding van ONS Vlaardingen de fractie Boers ontstaan.

De gemeenteraadsvergadering begint om 20.00 uur in de Raadszaal van het oude Stadhuis en is vrij toegankelijk.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date