OM onderzoekt betalingen aan Ron Boers

15-04-2019 Politiek Erik Meijer

VLAARDINGEN - De Vlaardingse politieke arena is het afgelopen halfjaar verworden tot een slangenkuil van Game of Thrones-achtige proporties. Aangiftes vliegen over en weer en je lijkt er nooit te weten wie er nu weer klaar staat om je glimlachend een mes in de rug te steken. Vanochtend nog deed Tim Thiel (fractie Boers) aangifte wegens verkiezingsfraude tegen burgemeester Annemiek Jetten, vanavond kunnen we al weer een nieuwe episode toevoegen. Het Openbaar Ministerie (OM) onderzoekt betalingen van voormalig wethouder Frans Hoogendijk aan - toen nog - ONS.Vlaardingen-raadslid Ron Boers.

In een persbericht namens de fractie Boers doet Tim Thiel uit de doeken wat er nu weer loos is. ,,Burgemeester Jetten en Erik van Pienbroek en Wouter de Reus (beiden CU/SGP) hebben het OM achter Ron Boers aan gestuurd.'' Het OM zou de betalingen onderzoeken van Hoogendijk aan Boers, er zou mogelijk sprake zijn van een strafbaar feit. Boers zelf spreekt van een herenakkoord tussen hemzelf en Hoogendijk. De afspraak was dat als een van de twee wethouder zou worden, die aan de ander maandelijks een bedrag zou geven. Immers de twee waren vier jaar een team, dus de ‘beloning’ zou gedeeld worden. Ron Boers heeft in totaal drie betalingen ontvangen van € 1.000,- elk.

,,Die regeling was ook nooit een geheim'', aldus Thiel. ,,Ron Boers is hier altijd open en eerlijk over geweest, en heeft dit meerdere malen aan de pers aangegeven. Ook tegenover collega-raadsleden, wethouders en zelfs de burgemeester, is hij hier open over geweest.'' Hij ziet burgemeester Jetten en de CU/SGP-raadsleden Erik van Pienbroek en Wouter de Reus als aanstichters van de afaire. ,,Judassengedrag'', meent Thiel.

Het OM heeft alle Vlaardingse politici gevraagd om bewijsmateriaal tegen Boers aan te leveren. Thiel: ,,Dat de burgemeester en de CU/SGP melding hebben gedaan bij het OM, vindt Boers geen enkel probleem, hij heeft immers niks te verbergen. Uitermate on-integer daarentegen vindt Boers dat er maandenlang tegen hem over is gezwegen. En dat, in een periode waarin het in de raad vooral over integriteit lijkt te gaan.''Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date